Němci nestíhají trasovat nakažené

V televizní diskuzi na veřejnoprávní stanici ZDF konstatoval prof. Kluge, že německé Zdravotní úřady již v posledním říjnovém týdnu nestíhají trasovat nově nakažené osoby Covidem-19. Očekává i v Německu exponenciální nárůst nakažených a bohužel i zemřelých na (s) Covid – 19. V příštím týdnu se prý budou muset již omezovat i plánované operace, protože jednoduše bude chybět ošetřující personál v nemocnicích. Další kolega v diskusi, prof. Lauterbach konstatoval, že u 75% případů se přesně neví, kde k nakažení došlo, zdali na pracovišti nebo v restauraci, či ve škole.

Světlo v tunelu viděla viroložka Dr. Christine Dahlke, která spolu s dalšími 15 vědci zkoumá a vyvíjí v Hamburku možnou vakcínu proti Covid-19. Ta tvrdí, že nejslabší místo na viru jsou jeho tyčinky, které na sebe napojují další buňky. Pokud se tyto „tyčinky“ neutralizují, je možné viru bránit v jeho rozmnožování. Dr. Dahlke se domnívá, že se podaří vakcínu nalézt, nicméně nepodaří se ani v roce 2021 všechny ohrožené skupiny obyvatelstva naočkovat.

V každém případě z aktuálně ca. 1, 5 mil. provedených testů týdně v Německu vyplývá, že roste procento pozitivně testovaných. Kancléřka Merklová vyhlásila 28. 10. 2020 poměrně rozsáhlý balík opatření pro zamezení postupu nákazy, včetně uzavření restaurací a některých typů škol.

Uvidí se, jak se s druhou vlnou popasuje Německo. již nyní pro něj ale hovoří jeden pozitivní fakt. A sice ten, že ve vedení státu není člověk, který raději obětuje zavedení nutných proti-epidemiologických opatření kvůli regionálním volbám a nevyhazuje ministra zdravotnictví za to, že chce zavést opětovnou povinnost nošení roušek, kdy to ještě smysl mělo…

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.